cardetails klein

Interieur

Er zijn veel soorten materialen in een interieur (zoals plastic, rubber, leer, stof, alcantara, tapijt, glas en leer). Elk soort materiaal heeft zijn eigen soort materiaal heeft zijn eigen product voor het schoonmaken en onderhoud.

Het kunststof int een interieur moet minimaal 2 maal per jaar behandeld worden om schoon te houden en te zorgen dat het niet uitdroogt of vervaagt door de zon.

In stof zitten verschillende vervuilingen zoals zand aar ook meer hardnekkige vervuilingen. Daarom dient altijd eerst de bekleding zoveel mogelijk ontdaan te worden van vervuiling en zand door middel van een stofzuiger.

Voor stof te behandelen kan kan je nog eerst alle overige haren verwijderen met een speciale borstel welke werkt et een kleine statische lading alsvorens met een speciale stofcleaner op de stof gespoten wordt en deze dan ongeveer 30 seconden te laten intrekken. Daarna moet je de stofcleaner verwijderen door te deppen met een vochtige goede poetsdoek. Indien het vuil er dan nog steeds op zit, behandel het dan nog eens met de stofcleaner in combinatie met een speciale interieur borstel. Daarna moet de stofcelaner verwijderd worden door te deppen met een vochtige goede poetsdoek.

Een ventilatierooster kan met een speciale borstel schoongemaakt worden welke gebruik maakt van een kleine statische lading zodat vuil aangetrokken wordt.

Op een dakhemel dient de stofcleaner eerst op een vochtige poetsdoek gespoten te worden en daarna op de dakhemel gedept te worden. De stofcleaner dient vervolgens met een andere vochtige goede poetsdoek uitgewreven te worden (dit is om strepen te voorkomen als de stofcleaner opgedroogd is).

Een lederen interieur dient minimaal 2 jaar per jaar gereinigd en verzorgt te worden om uitdroging te voorkomen. De meeste beschadigingen aan leer komen namelijk voor uit het feit dat het leer niet soepel genoeg is door verwaarlozing. Breng speciale lederreiniger met een applicator aan en laat deze een minuut intrekken. Verwijder vervolgens de resten met een goede poetsdoek. Daarna moet een speciaal ledermiddel gebruikt worden om het leer soepel te houden.

Als in het interieur een vreemde lucht hangt dient eerst de bron van de lucht opgespoord te worden en verwijderd te worden voordat de geur permanent kan worden verwijderd (anders blijft de vreemde lucht steeds maar terug komen).
Daarna kan een speciale geureliminator gebruikt worden om de geur permanent te verwijderen. Deze speciale geureliminator kan zelfs een hele nacht blijven zitten om in te werken. Let op! Een geureliminator werkt alleen maar op vezels zoals matten, bekleding en andere stoffen en dus niet op kunststof delen.

De autoruiten aan de binnenzijde kan direct behandeld worden met een glass cleaner. Gebruik voor het beste resultaat 2 goede poetsdoeken. Een doek moet gebruikt worden voor het inwrijven en een doek voor het uitwrijven/oppoetsen van de glass cleaner.
Aan de buitenzijde kan na het wassen de autoruit eerst gekleid (voor kleien zie andere handleiding) worden voordat glass cleaner aangebracht worden. Gebruik voor het beste resultaat 2 doeken. Een doek voor het inwrijven en een doek voor het uitwrijven van de glass cleaner.