Stap 1 - Wassen

 

Voordat een auto gewassen kan worden moet een auto eerst afgespoeld worden. Het afspoelen van een auto is altijd het begin van detailen en daarbij eigenlijk ook direct en van de belangrijkste onderdelen. Door het goed afspoelen van een auto gaat er al veel vuil en zand van de auto af. Het vuil en zand wat van een auto afgespoeld is kan dus nooit meer worden voor krassen. Namelijk door een auto af te spoelen met een hoge drukstraal of met een tuinslang.

 

Het gebruik van een tuinslang heeft de voorkeur van Cardetails. Dit omdat men met een tuinslang altijd het vuil en zand van de auto laat afvloeien terwijl er met een hoge drukstraal toch nog altijd kans is dat er dat er juist weer vuil en zand omhoog gespoten kan worden. Als met een tuinslang gevloeid wordt is dit natuurlijk niet mogelijk.

 

Voor het wassen van een auto is nodig (in de link staat de beschrijving hoe er mee om te gaan):

 

Het wassen van een auto is eigenlijk zeer simpel. Je doet de Wash Mitt eerst in je spoel emmer om hem vervolgens in de emmer met goede autoshampoo te doen.

Je maakt eerst horizontale banen, gevolg door verticale banen. Omdat je eerst horizontale banen maakt wordt door het overvloedige water er ook weer vuil naar onderen afgevoerd wat dus nooit in je Wash Mitt terecht komt.

 

 

Nadat heel de auto gewassen is moet de auto afgespoeld en gedroogd worden.