Velgen en banden

 

Velgen

De velgen van een auto kunnen alleen gereinigd worden als de wielen en remklauwen volledig zijn afgekoeld. Vervolgens moeten de velgen met veel water afgespoeld worden. Op deze manier spoelt er al veel vuil van de velg af. Spuit vervolgens een goede velgenreiniger op de velg en hou hierbij de flacon op een afstand van 10 a 20 centimeter van de velg. Let hierbij op dat de velgenreiniger niet op de remklauwen en banden komen. Spuit de velgenreiniger van beneden naar boven. Dit om strepen en voorkomen. Laat de velgenreiniger ook niet langer dan 30 seconden intrekken en let ook op de de velgenreiniger niet opdroogt.


Spoel daarna de velg af met veel water. Daarna dient de velg nogmaals op dezelfde manier ingespoten te worden. Vervolgens moet direct na het inspuiten van de velg de velg schoongemaakt worden met een daarvoor geschikte velgenborstel of Wash Mitt (let hierbij wel op dat de Wash Mitt dan niet meer geschikt is om de lak mee te wassen).

Daarna moet de velg met veel water afgespoten worden. Het is aan te raden om de velg vervolgens met een Water Magnet of droogdoek droog te maken (let wel op dat de Water Magnet of droogdoek niet meer gebruikt kan worden om de autolak te drogen). 

 

Als er hoog gepolijste aluminium velgen onder de auto zitten raadt Cardetails geen gewone velgenreiniger aan maar een speciale velgenreiniger. Op alle velgen (dus ook hoog gepolijste, aluminium en gepoedercoate velgen) is het gebruik van een Quik Detailer of Quik Wax mogelijk.

 

Banden

De banden van een auto kunnen allen gereinigd worden als de banden volledig afgekoeld zijn. Vervolgens kunnen de banden met veel water afgespoten worden. Op deze manier spoelt er al veel vuil van de velg af. Gebruik vervolgens een speciale autobandenborstel samen met een goede autoshampoo om de band goed schoon te krijgen.

Daarna kan de band met veel water afgespoeld worden. Als de band dan volledig opgedroogd is kan een zogenaamde dressing toegepast worden op de band. Hiervoor zijn 3 soorten producten op de markt verkrijgbaar. Schuim, spray en gel. Gel en schuim trekken heel diep in de band in waardoor de band langer mooi zwart wordt dan bij spray. Spray trek ook wel in maar minder en langzamer als gel en schuim. Gel en schuim geven een mattere look, terwijl spray een meer hoogglans look geeft. 

Let er wel op dat alle dressings 2,5 a 3 uur moeten drogen om een mooi resultaat te verkrijgen. Als dressings korter drogen (door er bijvoorbeeld mee te gaan autorijden of doordat de dressing nat wordt) is er een kans dat dit te zien is op het eindresultaat van de dressing. Ook blijft de dressing dan minder lang zitten.

Met alle dressings geldt ook: hoe vaker het gebruikt wordt, hoe mooier en langer het resultaat blijft zitten.